Aperol to tradycyjny aperitif, którego korzenie wywodzą się z Włoch. Znaczna część z nas kojarzy tę nazwę jako drink - Aperol Spritz, czyli połączenie tradycyjnego napoju z Prosecco. Jak się jednak okazuje, to nie jest jedyny sposób na spożywanie tego 11 % trunku. Aperol, jako ziołowy alkohol, posiadający słodko - gorzki smak może być ciekawym dodatkiem do wielu dań, a jego możliwości i temperatura podania są wręcz nieograniczone. Co jeszcze powinniśmy wiedzieć o tym trunku? Przekonajmy się!
Apero...
- Umieszczony centralnie w kabinie nowego pick-upa segmentu premium wyświetlacz będzie miał pionową orientację
- Hołd dla designu: Krótki klip ukazujący ten element wyposażenia
Poznań, 13 czerwca 2022 r. Nowy Amarok, pick-up klasy premium marki Volkswagen Samochody Dostawcze, już wkrótce będzie świętował swoją premierę. Jego wnętrze będzie jeszcze bardziej atrakcyjne. Centralny wyświetlacz w nowym Amaroku jest zorientowany pionow...
Sambuca to niezwykły włoski likier, zawierający w sobie nawet 40 % alkoholu. Swoją nazwę zawdzięcza jednemu ze swoich składników, który w ojczystym języku oznacza czarny bez. Jest wyjątkowy głównie z nietuzinkowego połączenia anyżu, ziół i owoców. Dzięki zmieszaniu ze sobą kwiatów czarnego bzu, anyżu gwiaździstego, lukrecji, a także soku smak tego likieru cechuje się ogromną wykwintnością i każdemu z łatwością przypada do gustu. Co jeszcze powinniśmy wiedzieć o tym alkoholu i jak najlepiej go podawać?